18 Haziran 2014 Çarşamba

İşitme Cihazı Alırken Mutlaka Bunlara Dikkat Edin.


  1. Kendinizle ilgili herhangi bir duruma karar verirken nasıl  araştırma yapıyor etraftan fikir alıyorsanız . Eğer  bir eşya alacaksanız nasıl birden başka  satıcıya  gidip model ve fiyat araştırması yapıyorsanız, işitme cihazı alırken de bunu yapın. Mutlaka  birden fazla yerden işitme kaybınız için önerilen işitme cihazı ile ilgili bilgi alın işitme cihazı denemesi yapın işitme cihazı denemesi yaparken dikkat edeceğiniz bir kaç  püf nokta ise şöyle ; Daha önce duyabildiğiniz sesleri işitme cihazı aracılıyla daha iyi duyduğunuzda gelen sesi tanıya biliyor musunuz ? yanınızda mutlaka bir yakınınızla işitme cihazı denemesine gidin.Yakınınızın sesi size, olduğundan çok tiz veya çok kalın geliyor mu ? Kendi sesiniz biraz tuhaf gelecektir ancak yankı yapmamalıdır gelen diğer seslerde de yankı olmamalıdır. Çevre sesleri (dışarıdan geçen araba ,ayak sesi kağıt hışırtısı klimanın sesi gibi hafif olması gereken sesler vb..) konuşan kişiyi duymanızı engellememelidir. Testi yapan uzmanla  yüz yüze konuşurken işitme cihazının sağladığı performans ile yüz  yüze olmadığınızda,  örneğin yandan veya arkadan konuştuğundaki performans arasında büyük farklılık olmamalıdır. Etrafta kısmi gürültü varken örneğin alışveriş merkezindeki uğultu, yemekhane,kafeterya ortamındaki uğultu gibi bir ses içerisindeyken konuşmaları ne kadar anlıyorsunuz dikkat edin. 40 - 45 dakikalık bir deneme süresinde bu ana noktalar doğru seçim yapmanıza yardımcı olacaktır. Sosyal ihtiyaçlarınızı ,alışkanlıklarınızı sürdürmenize yetecek teknoloji düzeyinde bir cihaz seçmelisiniz  bunu altında fiyatı uygun diye bir ürün seçerseniz her ortamda  mutlu olamayabilirsiniz eğer işitme kaybınızın gereksinimlerinin üzerinde bir teknoloji düzeyinde  fiyatı yüksek diye bir ürün seçerseniz  o zamanda  mutlu olamayabilirsiniz.
  2. İşitme cihazınızı yaşadığınız veya kolay ulaşabileceğiniz  bir yerden satın almalısınız çünkü zaman içinde periyodik olarak sizin işitme durumunuzun  ve işitme cihazınızın kontrolü yapılarak cihazın tekrar ayarlanması gerebilir.
  3. İşitme cihazında  uygulama en önemli kısımdır yeterli tecrübe ve uzmanlığa sahip Sağlık Bakanlığından onaylı ruhsatlı  İşitme merkezlerinden işitme cihazınızı alın.
  4. Aldığınız işitme cihazının Ulusal bilgi bankasında kaydı olduğundan emin olun kesinlikle   çok indirim yapılsa bile faturasız ve garantisiz ürün almayın.Hiç bir hak iddia edemezsiniz. Sağlığınızdan olabilirsiniz.
  5. Ürünü satmak için çeşitli akla zarar indirimler,  promosyonlar ve kolaylıklar sağlayan firmalara ve  başka firmaları kötüleyerek satış yapmaya çalışan satıcılara dikkat ediniz.
  6. Hastane ve poliklinik önünde bekleyerek kapıdan çıktığınızda yanınıza yanaşan değnekçilere ve sizi götürdükleri firmalara dikkat ediniz kesinlikle hiç bir şekilde cihazınızı almadan evraklarınızı teslim etmeyiniz kapora  vermeyiniz.
Alacağınız  işitme cihazı sizin destek protezinizdir .Çok uzun süre birlikte olacaksınız  Onu alırken dikkatli olursanız kullanırken de mutlu olursunuz.

 UNUTMAYIN...
                             '' DOĞRU İŞİTME CİHAZI SEÇİMİ KALICI MEMNUNİYET SAĞLAR''
                                                                                                       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder